a Components a Discografia a Multimèdia
a Descàrregues a Llibres a Agenda a Contacte a Enllaços

Un plantejament renovador de la música tradicional: repertori fonamentalment de nova creació amb textos actuals
i música que fusiona elements de diferents tradicions mediterrànies.


AL TALL, des de la seua formació en 1975, ha editat 16 discos de llarga durada i alguns singles. Compta amb més de mil actuacions en directe, entre les quals figuren diversos escenaris de França, Portugal, Itàlia, Alemanya, Mèxic.

AL TALL forma part –junt a Milladoiro (Galícia), Oskorri (Euskadi) o Nuevo Mester de Juglaría (Castella)- del nucli que va consagrar la música folk de las diferents tradicions ibèriques com un génere modern a partir del qual s’han desenrotllat posteriorment els centenars de grups i les diverses tendències de l’ona folk.

AL TALL crea i interpreta en la tendència folk de
riproposta, terme italià que suposa la recuperació no ja d’antigues melodies i romanços sinó la creació moderna partint dels sons bàsics i les formes tradicionals de musicar. Així, des de la tradició musical del País Valencià, les Illes Balears i Catalunya, AL TALL ha anat endinsant-se en el marc més ample del conjunt de la música mediterrània amb una fusió d’estils que configura la seua labor musical com una alternativa important en ordre a situar la música actual del Mediterrani (al marge d’altres ritmes importats) als àmbits internacionals de l’Occident Europeu. En els concerts AL TALL, amb la lluïsor de les seues melodies, amb la correcció de l’execució musical (més de quinze instruments diversos de corda, vent, percussió), i amb el seu domini de l’escena, produeix una immediata connexió amb el públic, bé des de l’opció d’un repertori absolutament festiu que provoca la participació lúdica dels assistents, com des de l’opció d’un repertori tranquil que ofereix l’oportunitat d’escoltar temes més delicats i complexos.
 
       
AL TALL PRESENTA EL SEU DARRER TREBALL
Vergonya, cavallers, vergonya.
  Baixar PDF  
    Llibret en PDF  
       

CATÀLEG DE L'EXPOSICIÓ:
AL TALL
35 anys de música mediterrània des del País Valencià
Universitat d'Alacant

  CATÀLEG en PDF  
    Catàleg en PDF  
a l'Inici